Polycarbonaat
Polycarbonaat platen worden altijd geleverd met beschermfolie en afgeplakt met transporttape. Prijsberekeningen gaan per m² voor standaard voorraad platen. Bij maatwerk platen wordt de gehele plaat doorberekend. Voor het op maat zagen geldt een toeslag per zaagsnede.

Hiervoor gelden de volgende toleranties:
Breedte: -2mm/ +5mm
Lengte: -2mm/ +10mm

Condensatie en afdichting
Polycarbonaat is een gas- en dampdoorlatend materiaal waardoor condensatie niet geheel is te voorkomen. Een dakhelling van minimaal 5° (9 cm per meter) en een correcte afwerking kan condens beperken. De platen dienen aan de bovenzijde te worden afgeplakt met gesloten AntiDust tape, de onderkant met perforatie AntiDust tape. De platen moeten daarnaast worden voorzien van een aluminium U-profiel. Deze wordt om de AntiDust tape bevestigd en afgewerkt met zuurvrije siliconenkit.

Garantiebepalingen polycarbonaat
Pext hanteert een beperkte aflopende garantie van 10 jaar op de meerwandige polycarbonaat platen. Deze beperkte garantie is uitsluitend van toepassing op standaard platen uit het assortiment bij correcte toepassing als schuine, verticale ofkoud gebogen beglazing en indien vervoerd, opgeslagen, verwerkt en onderhouden overeenkomstig de aanbevelingen van onze fabrikanten. De complete garantiebepalingen zijn bij Pext op te vragen.

Aluminium profielen
Profielen en toebehoren zullen altijd deugdelijk worden verpakt. Prijsberekening gaat per mm, handelslengtes en maximale afmetingen staan vermeld per product. Een selectie profielen word gepoedercoat aangeleverd. Poedercoaten gebeurt altijd volgens QualiCoat norm.

De toleranties op zaagwerk zijn als volgt:
Lengte: -2 / +2 mm

Garantiebepalingen aluminium
Alle profielen worden geproduceerd onder de EN 15088-1:2005 en EN 755-1 norm. De aluminium samenstelling is voornamelijk EN AW-6060 en/of DIN AIMgSI 0,5 F22 kwaliteit. De garantietermijn op aluminium bedraagt 10 jaar. Hierbij moet worden opgemerkt dat aluminium uit zichzelf een oxidelaagje vormt waardoor het beter bestand is tegen andere elementen. De mate hiervan is afhankelijk van de toepassing en omgeving.

Garantiebepalingen geassembleerde producten
Voor onze complete pakketten gelden de garantiebepalingen van de materialen
waaruit het pakket bestaat, aangevuld met product specifieke bepalingen. Deze
bepalingen zijn op aanvraag beschikbaar.

Uitsluitingen van garantie
– Elke schade als gevolg van foutieve installatie, montage of gebruik dat de begrenzingen overschrijdt;
– Elke schade als gevolg van onvermijdelijke natuurrampen, vuur, storm enz.;
– Schade als gevolg van verkeerde opslag van de verpakte materialen;
– Normale slijtage of degeneratie;
– Producten van hout. Hout is een natuurproduct en er wordt geen garantie verleend op de werking (scheuren, tordatie en kromtrekken), maatvoering en degenereren van hout.

Retourneren

Bijna alle producten zijn maatwerk en/of hebben een bewerking nodig voordat wij deze kunnen leveren. Daardoor zijn de opties voor retourneren beperkt. Maatwerkproducten kunnen niet worden geretourneerd.